Lean Six Sigma Green Belt opleiding

green belt lean

Leer doelgericht verbeteren volgens Lean Six Sigma

Start:
Duur: 6 dagen verdeeld over 4 maanden
Begeleiding: individuele begeleiding bij uw Lean Six Sigma project
Certificering: als enige in Nederland officieel bij de universiteit
 

Inschrijven opleiding

Weet je nog niet zeker of je kunt deelnemen? Reserveer alvast, zonder verplichting en tot 4 weken voor de start, jouw plek.

Reserveer een plek

 

Plan een voorlichtingsgesprek

Vraag de informatiebrochure aan

Green Belt opleiding

In de Green Belt opleiding leert u structureel te verbeteren volgens de Lean Six Sigma methode. IBIS UvA heeft al ruim 25 jaar ervaring met het opleiden en begeleiden van Green Belts.  Daarnaast doet IBIS UvA wetenschappelijk onderzoek naar Lean Six Sigma. De synthese van deze werkzaamheden heeft geleid tot een praktijkgerichte Lean Six Sigma opleiding met een wetenschappelijke basis. Zo bevat de opleiding een breed scala aan voorbeelden en case study's, waarmee de principes van Lean Six Sigma op een eenvoudige en prettige wijze aangeleerd worden. 

Data en Locatie

De opleiding vindt plaats bij de Amsterdam Business School van de UvA of in een hotel in de nabije omgeving.

De opleiding bestaat uit 6 dagen van 9-17 uur, verdeeld over vier modules en start twee keer per jaar. De data van de eerstvolgende opleiding in 2024 zijn als volgt:

 • Blok 1: 9 en 10 september;
 • Blok 2: 8 en 9 oktober;
 • Blok 3: 11 november;
 • Blok 4: 9 december.

Baten en investering

Baten: tijdens de opleiding voert u uw eerste project uit met minimale baten van €20.000 op jaarbasis. De gemiddelde baten per project zijn echter €78.350.

Prijs van de opleiding: €4.950 (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief:

 • vergaderarrangement (koffie/thee/lunch);
 • uitgebreid opleidingsmateriaal;
 • het boek Operational Excellence with Lean Six Sigma;
 • certificering (twee opeenvolgende examenmomenten);
 • toegang tot e-learning en projectbegeleiding tussen de opleidingsmodules.

Er zijn dus geen verborgen kosten meer! Minitab kan als student aangeschaft worden voor slechts €60.

Blended Learning

Voor extra ondersteuning en ter verhoging van de effectiviteit van de opleiding maken we gebruik van blended learning. Geselecteerde onderwerpen rondom data analyse worden met behulp video's uitgelegd. Zo blijft er meer tijd in de opleiding over voor verdieping en om te oefenen met echte casuïstiek. Tevens kunnen deze video’s als naslagwerk gebruikt worden.

Uw profiel

De Green Belt opleiding is geschikt voor u als u een HBO denk- en werkniveau hebt. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met dat van een universitair bachelor vak. Twijfelt u of u aan het niveau voldoet? Neemt u dan contact op met een van onze adviseurs of plan een voorlichtingsgesprek.

Bekijk ook eens onze andere opleidingen:

Vraag de informatiebrochure aan

Inschrijving bij de UvA

Bij deelname aan onze opleidingen ontvangt u een collegekaart; u staat een jaar lang ingeschreven als student. Waarom dit voordelig is:

 • Gedurende de geldigheidsperiode van een jaar kunt u examen en eventueel een daaropvolgend herexamen doen. Niet-studenten betalen hiervoor €525.
 • Een licentie voor het softwarepakket Minitab kost ca. €1.250. Als student kunt u een Minitab licentie aanschaffen voor ca. €60 voor 1 jaar.
 • Veel musea, dierentuinen, etc. in binnen- en buitenland geven korting aan collegekaarthouders.

Na de opleiding treedt u toe tot de alumnigroep van de Universiteit van Amsterdam en heeft u toegang tot alle alumni-evenementen van de Universiteit van Amsterdam

Inschrijven opleiding

Examen en certificering

De opleiding sluit naadloos aan op het Lean Six Sigma Green Belt examen van de Universiteit van Amsterdam. Deelname aan het aansluitende examen en eventueel daaropvolgende herexamen is in de opleidingsprijs inbegrepen.

U kunt zich door de Universiteit van Amsterdam laten certificeren tot Green Belt. U dient dan naast het eerste succesvol afgeronde project een tweede Lean Six Sigma project met goed gevolg af te ronden, dat u na de opleiding zelfstandig uitvoert. Tevens dient u het Green Belt theorie-examen met voldoende resultaat af te leggen. Voor meer informatie over certificering zie UvA Certificering.

UvA Certificering 

Hoofddocenten

Dr. Marit Schoonhoven
Associate professor

Plantage Muidergracht 12
1018 TV Amsterdam

T  +31 (0)20 525 4356
M +31 (0)6 4151 2466
 m.schoonhoven@uva.nl

Meer informatie

Dr. Bart Lameijer
Assistant professor

Plantage Muidergracht 12
1018 TV Amsterdam

T  +31 (0)20 525 5203
M +31 (0)6 5376 0211
 b.a.lameijer@uva.nl

Meer informatie

Bekijk hier het volledige team van IBIS UvA.

Team