Dr. Marit Schoonhoven

Associate professor

Marit Schoonhoven werkt sinds september 2007 bij IBIS UvA. Ze studeerde eind 2004 af in de Bedrijfswiskunde en Informatica (Cum Laude) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens werkte zij ruim twee jaar bij ING, binnen de afdeling Corporate Credit Risk Management. Hier was zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse kredietrisicomodellen.

Bij IBIS UvA verzorgt Marit Lean Six Sigma Green Belt en Black Belt opleidingen en begeleidt zij de deelnemers bij het verbeterproject dat zij tijdens de trainingsperiode uitvoeren. Marits grootste uitdaging is om in de opleiding direct de vertaalslag te maken naar de verschillende projecten van de deelnemers. Marit werkt en heeft gewerkt voor Zwitserleven, AEGON, Deventer Ziekenhuis, Reinier de Graaf Groep, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Rivas Zorggroep.

Naast het verzorgen van Lean Six Sigma opleidingen doet Marit onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek behelst de regelkaart, een statistische toepassing binnen Lean Six Sigma. Ze publiceert frequent in de internationale academische literatuur, zoals Journal of Quality Technology en Technometrics. Haar promotieonderzoek heeft ze in november 2011 afgesloten met haar proefschrift getiteld Estimation Methods for Statistical Process Control.

Contactgegevens

Plantage Muidergracht 12
1018 TV Amsterdam

T  +31 (0)20 525 5203
M +31 (0)6 4151 2466
 m.schoonhoven@uva.nl

Meer over Marit Schoonhoven