Onderzoek van IBIS UvA

Regelmatig publicaties in internationale tijdschriften

IBIS UvA streeft ernaar waardevolle bijdragen te maken aan de wetenschap. Veel onderzoeksonderwerpen zijn geïnspireerd door problemen die in het bedrijfsleven spelen. Hier plukken deelnemers aan onze opleidingen de vruchten van.

Onderzoeksartikelen Case studies

Promotieprojecten

Voornaamste onderzoeksrichtingen

  • Industriële statistiek: methodologie voor regelkaarten, meetsysteem-analyse, multivariate procesbeheersing, exploratieve data-analyse.
  • Lean Six Sigma methodologie: rationale reconstructie en onderbouwing van Lean Six Sigma methoden en technieken.
  • Bedrijfseconomie: Lean Six Sigma en innovatie, Lean Six Sigma in de gezondheidszorg en dienstverlening.

 

Onderzoeksresultaten

  • De leden van het instituut publiceren regelmatig in de internationale wetenschappelijke literatuur.
  • IBIS UvA heeft verschillende boeken gepubliceerd over de historische achtergrond, implementatie en uitvoering van Lean Six Sigma.
  • Medewerkers van IBIS UvA werken aan hun proefschrift of zijn reeds gepromoveerd. Sinds 2000 heeft IBIS UvA 23 academische promoties ondersteund.

Boeken over Lean Six Sigma

Als internationaal kenniscentrum publiceert IBIS UvA regelmatig boeken over Lean Six Sigma voor managers en professionals in industrie, dienstverlening en gezondheidszorg.

Onze boeken

Internationale netwerken

IBIS UvA is een adviesbureau binnen de sectie Business Analytics van de Universiteit van Amsterdam en wordt gezien als toonaangevend op het gebied van Statistics, Operations Management en Lean Six Sigma. Lees op de website van de UvA meer over de sectie Business Analytics.