Lean Six Sigma certificering

Van Green Belt tot (Master) Black Belt 

Naast deelname aan een Lean Six Sigma opleiding is een bewijs dat u over kennis en kunde beschikte onontbeerlijk. U kunt zich daarom via de Universiteit van Amsterdam (UvA) laten certificeren.

Proefexamens Certificeringstraject

Inschrijven certificering

U kunt tweemaal per jaar (in december/januari en juni) deelnemen aan het examen certificering Lean Six Sigma Green Belt of Black Belt bij de UvA. Lean Six Sigma certificering bestaat uit twee onderdelen, waarvan het praktijkdeel overigens ook later (bij een volgend examenmoment) afgelegd kan worden.

  • Theorie: u slaagt voor theorie als u succesvol het Lean Six Sigma examen op de UvA aflegt. Dit is een openboekexamen zonder het gebruik van elektronische hulpmiddelen.
  • Praktijk: u rondt het praktijkdeel af door twee Lean Six Sigma projecten in te leveren, vóór de deadline van inschrijving, dus vóór 1 juni of 1 december.

Waarom certificeren / examen doen bij de Universiteit van Amsterdam?

  • U doet officieel examen bij een universiteit, die nationaal en internationaal erkend is: de UvA staat 55e in de QS World University Rankings.
  • Het examen sluit aan op de body of knowledge van de ASQ. De leden van de examencommissie, hoogleraren aan de UvA, zijn immers nauw verbonden met deze en andere kwaliteitsorganisatie.
  • De UvA is de eerste en nog steeds de enige universiteit die zelf een certificeringsprogramma aanbiedt en heeft al bij duizenden Belts examens afgenomen.

Overzicht

Datum en inschrijving

Twee keer per jaar in december/januari en juni. 

Het eerstvolgende theorie- en praktijkexamen: december 2024 (praktijk) en januari 2025 (theorie). Inschrijving uiterlijk 15 november 2024.

Kosten 

€525 voor 2 opeenvolgende examenmomenten, vrijgesteld van BTW.

Inschrijven Lean Six Sigma certificering

Locatie

Amsterdam

Master Black Belt certificaat

IBIS UvA stelt strenge eisen aan Master Black Belts. Het certificeringstraject is maatwerk. Overweegt u dit traject? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.