Certificeringstraject

Het pad naar het officiële UvA certificaat

Het verkrijgen van een officieel Lean Six Sigma certificaat.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van deelname aan het Lean Six Sigma examen waarvoor u zich heeft ingeschreven.

Inschrijven Lean Six Sigma certificering

> Gaat u op voor het theorie-examen dan ontvangt u uiterlijk twee weken voor het examen aanvullende informatie over het examen. Het proefexamen geeft een beeld van het type vragen dat u op het Lean Six Sigma theorie-examen kunt verwachten. Het theorie-examen (in het Engels) bestaat uit 40 multiple choice-vragen met 4 alternatieven. Slaagt u voor het theorie-examen dan blijft dit cijfer 5 jaar geldig.                                                                                                                                                             

> Gaat u (ook) op voor het praktijkexamen dan levert u uw 2 projecten uitsluitend per e-mail uiterlijk in op de uiterste inschrijfdatum voor het examen. Op- of voor de examendatum zult u bericht ontvangen van de examencommissie of uw projecten voldoen aan de certificeringseisen van de UvA. Een project wordt goedgekeurd of afgekeurd. In het laatste geval krijgt u uitleg op welke punten uw project tekort is geschoten. U kunt bij een daaropvolgend examenmoment het herziene project indienen.

Na succesvolle afronding van beide onderdelen (theorie-examen en praktijk) bent u volledig Lean Six Sigma gecertificeerd en ontvangt u het UvA certificaat. Mocht u voor één van beide onderdelen niet slagen, dan kunt u op een volgend examenmoment het betreffende onderdeel herkansen.

Certificeringseisen

Wilt u weten welke eisen de Universiteit van Amsterdam precies stelt aan een Green Belt of Black Belt? Zie onderstaande links voor een gedetailleerd overzicht.

Datum en locatie

Juni 2023, Amsterdam

Kosten

€ 525 (2 opeenvolgende examenmomenten), vrijgesteld van BTW.