Certificeringstraject

Het pad naar het officiële UvA certificaat

Het verkrijgen van een officieel Lean Six Sigma certificaat.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van deelname aan het Lean Six Sigma examen waarvoor u zich heeft ingeschreven.

Inschrijven Lean Six Sigma certificering

> Gaat u op voor het theorie-examen dan ontvangt u uiterlijk twee weken voor het examen aanvullende informatie over het examen. Het proefexamen geeft een beeld van het type vragen dat u op het Lean Six Sigma theorie-examen kunt verwachten. Het theorie-examen (in het Engels) bestaat uit 40 multiple choice-vragen met 4 alternatieven. Slaagt u voor het theorie-examen dan blijft dit cijfer 5 jaar geldig.                                                                                                                                                             

> Gaat u (ook) op voor het praktijkexamen dan levert u uw 2 projecten uitsluitend per e-mail uiterlijk in op de uiterste inschrijfdatum voor het examen. Op- of voor de examendatum zult u bericht ontvangen van de examencommissie of uw projecten voldoen aan de certificeringseisen van de UvA. Een project wordt goedgekeurd of afgekeurd. In het laatste geval krijgt u uitleg op welke punten uw project tekort is geschoten. U kunt bij een daaropvolgend examenmoment het herziene project indienen.

Na succesvolle afronding van beide onderdelen (theorie-examen en praktijk) bent u volledig Lean Six Sigma gecertificeerd en ontvangt u het UvA certificaat. Mocht u voor één van beide onderdelen niet slagen, dan kunt u op een volgend examenmoment het betreffende onderdeel herkansen.

Certificeringseisen

Wilt u weten welke eisen de Universiteit van Amsterdam precies stelt aan een Green Belt of Black Belt? Zie onderstaande links voor een gedetailleerd overzicht.

Datum en locatie

Twee keer per jaar in december/januari en juni. 

Het eerstvolgende theorie- en praktijkexamen: juni 2024. Inschrijving uiterlijk 15 mei 2024.

Kosten

€ 525 voor 2 opeenvolgende examenmomenten, vrijgesteld van BTW.