Lean Six Sigma opleidingen

Lean Six Sigma opleidingen

Onze opleidingen met open inschrijving:

Inschrijven  Vervolgopleidingen

Processen verbeteren met Lean Six Sigma

Een Lean Six Sigma projectleider (Belt) kan zelfstandig verbeterprojecten leiden door een unieke combinatie van kennis en vaardigheden. Enerzijds analytisch, gestructureerd en data gedreven. Anderzijds communicatief, creatief, en ondernemend.

Onze opleidingen volgen de wereldstandaard in de complete Lean Six Sigma methodologie, welke wij aanvullen met toegepaste en recente fundamentele kennis over Change Management, Data Science en Artificial Intelligence voor procesverbetering. 

Relevantie

De Lean Six Sigma methodologie is typisch relevant voor professionals, consultants en managers met verantwoordelijkheid voor processen en organisaties. Daar waar mensen en/of machines samen werken in een proces, is verbetering mogelijk of nodig. Identificeren, data-driven analyseren en fact-based optimaliseren is de essentie van de Lean Six Sigma aanpak.

Invulling van de rol

Het verschil tussen een Black Belt en een Green Belt wordt in verschillende organisaties anders geïnterpreteerd, en de precieze rol van een Black en Green Belt dient aangepast te worden aan de situatie in de eigen organisatie. Meestal zijn Black Belts projectleiders die drie tot vijf dagen werken aan hun project, terwijl Green Belts één tot twee dagen per week aan hun project werken. Black Belts leiden dan ook vaak de meer impactvolle projecten.

Project teams

Projecten worden geselecteerd en bewaakt door zogenaamde Lean Six Sigma Champions. De Champion is de probleem eigenaar met mandaat, en is eindverantwoordelijk voor het probleem dat het projectteam, onder aanvoering van de Belt, aanpakt. Afhankelijk van het type project werkt een Belt samen. Typisch bestaat een Lean Six Sigma project team uit professionals werkzaam in het proces, aangevuld met experts op relevante onderwerpen (bv. IT, HRM, Finance, etc.).

De structuur van een Lean Six Sigma organisatie.

Over IBIS UvA

IBIS UvA is een gerenommeerd onderzoeks- en opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam en heeft al ruim 25 jaar ervaring met Lean Six Sigma. Het doen van een Lean Six Sigma opleiding aan de Universiteit kan gezien worden als het volgen van een universitair programma. Dit kent bijbehorende voordelen, waarvan de belangrijkste hoogwaardig onderwijs is met een up-to-date programma. Zo is een basis in Data Science, Process Mining en Artificial Intelligence geïntegreerd in ons opleidingsprogramma.