Lean Six Sigma opleidingen

Lean Six Sigma organisatie

Het verschil tussen een Black Belt en een Green Belt wordt in verschillende organisaties anders geïnterpreteerd, en de precieze rol van een Black en Green Belt dient aangepast te worden aan de situatie in de eigen organisatie. Meestal zijn Black Belts projectleiders die drie tot vijf dagen werken aan hun project, terwijl Green Belts één tot twee dagen per week aan hun project werken. Black Belts leiden dan ook vaak de wat zwaardere projecten.  

Projecten worden geselecteerd en bewaakt door zogenaamde Lean Six Sigma Champions. De Champion is de probleemeigenaar, in de zin dat hij of zij verantwoordelijk is voor het probleem dat het projectteam, onder aanvoering van de Belt, aanpakt. Bij voorkeur is de Champion ook de hiërarchische baas van de Black Belt of Green Belt.

Onze opleidingen met open inschrijving:

Inschrijven  Vervolgopleidingen

De structuur van een Lean Six Sigma organisatie.

Over IBIS UvA

IBIS UvA is een gerenommeerd onderzoeks- en opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam en heeft al ruim 25 jaar ervaring met Lean Six Sigma. Het doen van een Lean Six Sigma opleiding aan de Universiteit kan gezien worden als het volgen van een universitair vak. Dit kent bijbehorende voordelen, waarvan de belangrijkste hoogwaardig onderwijs is met een up-to-date programma. Zo is data science, big data en process mining geïntegreerd in ons opleidingsprogramma.