Dr. Bart Lameijer

Assistant professor

Per 1 september 2018 is Bart Lameijer in dienst getreden bij IBIS UvA. Bart richt zich op onderzoek naar de implementatie van continu verbetermethoden zoals Lean en Six Sigma en geeft onderwijs in Operational Excellence en Operations Management. Daarvoor was Bart vanaf 1 februari 2014 deeltijd promovendus bij IBIS UvA. Tijdens zijn onderzoek werkte Bart een dag per week aan zijn proefschrift, getiteld “Implementing Lean Six Sigma in organizations”, en heeft daarnaast verscheidene Lean, Six Sigma en Data Analytics rollen vervuld in het bedrijfsleven. Zo werkte hij als Black Belt en Master Black Belt bij de ABN AMRO Bank in Nederland, Duitsland en Azië in operations-, ICT- en commerciële omgevingen.

 

In de laatste periode van zijn onderzoek werkte Bart als consultant Operational Finance bij Deloitte Consulting, waar hij zich richtte op operationele vraagstukken binnen de financiële functie van organisaties. De ervaring die Bart heeft opgedaan met de toepassing van Lean en Six Sigma hebben hem gemotiveerd om onderzoek te doen naar de implementatie van Lean Six Sigma (LSS). Zijn onderzoek richt zich op een aantal vragen, waaronder: “uit welke onderdelen bestaat planning voor een optimale continu verbeter implementatie”, “hoe kan de betrokkenheid van medewerkers en managers bij continu verbeter implementaties vergroot worden” en “hoe kan het effect van een continu verbeter implementatie geborgd worden in organisaties”. De resultaten van zijn onderzoek zijn in verschillende internationale tijdschriften gepubliceerd en Bart is op 17 oktober 2017 gepromoveerd.

Bart heeft een Master diploma Bedrijfskunde van de Universiteit Tilburg, met als specialisatie  Strategisch Management, en een Bachelor diploma Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen.

Contactgegevens

Plantage Muidergracht 12
1018 TV Amsterdam

T  +31 (0)20 525 5203
M +31 (0)6 5376 0211
 b.a.lameijer@uva.nl

Meer over Bart Lameijer