Dr. Alex Kuiper

Associate professor

Alex Kuiper is per 1 februari 2013 in dienst getreden bij IBIS UvA. Hij startte in 2006 met zijn studie wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al snel wilde hij wiskunde ook meer toepassen en is daarom naast zijn studie wiskunde een minor econometrie gaan volgen. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat hij na zijn bachelor zowel een master Stochastics als een master Econometrics is gaan doen. Onder begeleiding van prof.dr. Michel Mandjes en dr. Benjamin Kemper heeft hij 4 december 2012 zijn scriptie, getiteld Appointment scheduling in healthcare, met succes verdedigd.

Bij IBIS UvA verzorgt Alex Kuiper Lean Six Sigma Green Belt en Black Belt opleidingen. De grootste drijfveer van Alex is om de theoretische kennis van de verschillende opleiding te vertalen naar de praktijk in de diverse projecten van de deelnemers, zodat deelnemers het maximale uit hun Lean Six Sigma opleiding kunnen halen. Daarnaast geeft hij les in verschillende vakken bij de Universiteit van Amsterdam.

Op 30 juni 2016 heeft Alex zijn promotieonderzoek afgerond met een formele verdediging. Zijn onderzoek is gepubliceerd in internationale tijdschriften, onder andere in Queueing Systems, European Journal of Operational Research, Omega Management Journal en Quality and Reliability Engineering. Hij is nu bezig met de voortzetting van het onderzoek in het optimaliseren van afsprakenroosters in de rol van assistant professor.

Contactgegevens

Plantage Muidergracht 12
1018 TV Amsterdam

T  +31 (0)20 525 5203
 a.kuiper@uva.nl