Prof. dr. Ronald J.M.M. Does 

Directeur

 Prof.dr. Ronald J.M.M. Does

Ronald J.M.M. Does is in 1991 benoemd als parttime hoogleraar en in 1994 als voltijd hoogleraar Industriële Statistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf begin tachtiger jaren publiceert hij in diverse internationaal en nationaal erkende tijdschriften op de terreinen van de mathematische-, medische- en industriële statistiek, de psychometrie en de kwaliteitszorg. Daarnaast is hij co-auteur van een zevental boeken op het terrein van de industriële statistiek. In de afgelopen jaren zijn zeventien personen bij hem gepromoveerd, terwijl op dit moment een drietal personen onder zijn leiding een proefschrift voorbereidt.

Op 1 mei 1994 richtte hij het Instituut voor Bedrijfs- en Industriële Statistiek (IBIS UvA) op. Als directeur van IBIS UvA was/is hij werkzaam bij een groot aantal bedrijven, zoals Achmea Pensioenen, ASM Lithography, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, DAF Trucks, Douwe Egberts, Fokker Aerostructures, Philips, Rode Kruis Ziekenhuis, Reinier de Graaf Groep, Stork, Thales, Universitair Medisch Centrum Groningen en ZwitserLeven.

In 2008 ontving hij de William G. Hunter Award van de Statistics Division van de ASQ. Internationaal is hij actief in de ASQ, ENBIS en ISBIS. Daarnaast is hij lid van de International Academy for Quality en van de editorial boards van Quality Engineering, International Journal of Lean Six Sigma en Quality Technology & Quantitative Management.

Sinds 2011 is hij ook directeur van the Institute of Executive Programmes van de Amsterdam Business School.

Curriculum Vitae
Publicaties